Typisk norsk mat
I Norge er spiser man mat fra alle steder av verden, for eksempel pasta, pizza, taco, kebab, sursøt og mye mer, men det finnes også
matretter/mat som er typisk norsk (men det finnes også i andre land). Eksempler på dette er raspeballer, fårikål, pinnekjøtt, lutefisk, smalahove og brunost.
 |
Raspeballer er boller lagd av mel og potet |
 |
Fårikål er er sauekjøtt som er kokt sammen med kål og pepper |
 |
Pinnekjøtt er en matrett som er vanlig å spise om julen på Vestlandet. |
 |
Lutefisk er fisk som har ligget i vann |
 |
Smalahove er hodet til en sau |
 |
Brunost er en ostetype |
Variert mat
Som sagt er det også vanlig å spise
mat fra andre steder av verden, og det finnes mange utenlandske restauranter i Bergen. I byen kan man finne restauranter fra blant annet Kina, Spania, Italia, og Amerika.
 |
China Palace er en kinesisk restaurant |
 |
Escalón er en spansk restaurant |
  |
Augustins Deli er en italiensk restaurant |
 |
T.G.I Friday's er en amerikansk restaurant |