VELKOMMEN

Hei og velkommen til bloggen min. Les "Introduksjon: Om bloggen", i baren ovenfor, før du begynner!

Hvilken mat er det vanlig å spise i Norge?

Typisk norsk mat
I Norge er spiser man mat fra alle steder av verden, for eksempel pasta, pizza, taco, kebab, sursøt og mye mer, men det finnes også matretter/mat som er typisk norsk (men det finnes også i andre land). Eksempler på dette er raspeballer, fårikål, pinnekjøtt, lutefisk, smalahove og brunost.


Raspeballer er boller lagd av mel og potet

Fårikål er er sauekjøtt som er kokt sammen med kål og pepper

Pinnekjøtt er en matrett som er vanlig å spise om julen på Vestlandet.

Lutefisk er fisk som har ligget i vann
Smalahove er hodet til en sau
Brunost er en ostetype
Variert mat
Som sagt er det også vanlig å spise mat fra andre steder av verden, og det finnes mange utenlandske restauranter i Bergen. I byen kan man finne restauranter fra blant annet Kina, Spania, Italia, og Amerika.


China Palace er en kinesisk restaurant
Escalón er en spansk restaurant

Augustins Deli er en italiensk restaurant

T.G.I Friday's er en amerikansk restaurant